Ritmische Gymnastiek

Cheyenne Stoffer districtskampioene

 

Zondag 20 januari jl vond in Hilversum het kampioenschap van district Mid West plaats voor de gymnasten van de eerste divisie. GTV de Badhoeve was zeer succesvol met de kampioenstitel voor Cheyenne Stoffer en daarnaast 4 zilveren en 1 bronzen medaille.

 

Alle groepen kwamen als eerste in actie. De Badhoeve-groep met de drie zussen Sanne, Femke en Lieke Faber samen met Cato Hartog, Marit van der Stam en Alexandra Zaytseva kreeg  van de jury het hoogste compositiecijfer. Door een aantal fouten was het uitvoeringscijfer te laag om goud te winnen. Zilver was niettemin een uitstekende prestatie voor deze gloednieuwe baloefening.

 

Voor de vier Badhoeve-benjamins was het hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau. Met mooie oefeningen presteerden zij naar kunnen met een 5e, 6e, 7e en 9e plaats.

De pre-junioren van GTV de Badhoeve komen al langer uit op dit niveau. Hier waren zelfs medaillekansen. Maryam Hefnawy draaide een zeer goede wedstrijd. Vooral haar hoepeloefening, goed voor een score van 13.30, zorgde ervoor dat zij verdiend het zilver won. Lily Hoeve werd hier 5e (2007) en Elisabeth Davtyan 6e (2008).

Ook bij de junioren streed GTV de Badhoeve mee om de medailles. Alexandra Zaytseva was in vorm. Een knotsoefening vol met riskante gooien leverde haar de zilveren medaille op. Marit van der Stam stond met koorts op de vloer maar wist toch de 8e plaats te behalen.

Als laatste kwamen de senioren op de vloer. Badhoeve-troef Cheyenne Stoffer , vorig seizoen nog Nederlands Jeugd-kampioene, moest het nu als eerste-jaars senior opnemen tegen gymnasten die 5 jaar ouder zijn. Met twee prachtige oefeningen was zij een klasse apart. Met een totaal van 33.80 stak Cheyenne ver boven de concurrentie uit. Lieke Faber won hier knap zilver. Kate Dorlandt, ook eerste jaars senior,  maakte het Badhoeve-podium compleet door brons te winnen.

Sanne Faber moest na 1 oefening geblesseerd afhaken.

Met deze resultaten kan de selectie van GTV de Badhoeve vol vertrouwen uitkijken naar de landelijke wedstrijden.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

Foto: volledig Badhoeve-podium

Bart Treuren – www.rgym.eu

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten