GTV de Badhoeve wint 7x goud

Zondag 13 januari jl vond in Utrecht de eerste voorwedstrijd plaats voor de ritmische gymnasten van de tweede divisie. GTV de Badhoeve begon het wedstrijdseizoen goed met 7x goud, 4x zilver en 3x brons.

Meer dan 100 gymnasten hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd, er moest dus hard gevochten worden voor een medaille. Badhoeve-junioren Solenne Evers en Cato Hartog begonnen de dag uitstekend met hun duo-lintoefening. In geboortejaar 2004 wonnen zij goud, op de voet gevolgd door Nadine Bol en Anastasia Kistanov. Ook in het individuele klassement was er Badhoeve-succes met een gouden medaille voor Solenne en brons voor Cato.

Veel van de mini’s, geboren in 2011 en 2012 kwamen voor het eerst in acie op een individuele wedstrijd. Ondanks de zenuwen presteerden de Badhoeve-mini’s uitstekend. In jaar 2012 was het hele erepodium voor de Badhoeve: Adriana Bondarenko won goud, gevolgd door Melissa Vullinghs en Dila Uluyazi. In jaar 2011 won Dinara Akhmedbaev zilver en Lia Wallach brons.

Aangestoken door dit succes liet pre-junior Larishta Bindesrisingh (2007) een spetterende hoepeloefening zien. Op haar verjaardag kreeg zij een score van 19.30 punten waar niemand meer in de buurt kwam. In een veld van 33 gymnasten won zij goud, een perfect verjaardagscadeau. Maire Tolk won brons in jaar 2008 met vlak daarachter Ella Groepenhoff. Bij de duo’s grepen Larishta en Maire net naast een medaille met een 4e plek.

Als laatste kwamen de benjamins op de vloer. Ook hier streden de Badhoeve-gymnasten mee om de prijzen. Livia Klaver, debuterend op dit niveau, draaide een mooie hoepeloefening waarmee zij goud won in jaar 2010. In jaar 2009 was de concurrentie moordend. Alle 21 gymnasten waren aan elkaar gewaagd waardoor een kleine fout al grote gevolgen had. Asu Nilsu Okyay liet zich niet kisten. Met een mooie oefening won zij goud. Het 7e Badhoeve-goud was voor Veronica Kistanov en Stacey Mollers die met een score van 19.80 overtuigend goud wonnen. De zilveren medaillle was eveneens voor Veronica, dit keer met duo-partner Livia Klaver.

Ook de overige Badheove-gymnasten die niet in de prijzen vielen, zijn nog volop in de race voor een finaleplaats. Een succesvolle start van het wedstrijdseizoen.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten