Ritmische Gymnastiek

 

Medaillefeest GTV de Badhoeve

 

Verdeeld over twee dagen kwam de eerste divisie van GTV de Badhoeve afgelopen weekeind in actie op hun eerste landelijke plaatsingswedstrijd. Met 1x goud, 3x zilver en 4x brons liggen de gymnasten op koers richting de halve finale.

 

Zaterdag was de organisatie in handen van GTV de Badhoeve. Veel vrijwilligers toverden sportcentrum Ookmeer om tot een mooi strijdtoneel voor de top van Nederland in de ritmische gymnastiek.

De benjamins beten het spits af. Als debutantes in dit hoogste niveau presteerden de Badhoeve-leden uitstekend. In geboortejaar 2010 won Mellina Karampoulat zilver vlak voor clubgenootje Amy Smit. Nova Babb werd 4e en Jewelle Kuijpers 6e.

Bij de pre-junioren stond Maryam Hefnawy na een mooie oefening zonder materiaal op de eerste plaats in geboortejaar 2007.  Uiteindelijk wist zij dit niet vast te houden, maar zij won toch nog brons. Elisabeth Davtyan werd 4e (2008) en Lily Hoeve 6e (2007).

Bij de senioren kwam Badhoeve-troef Cheyenne Stoffer in actie. Vooral dankzij een prachtige hoepeloefening won zij goud met een voorsprong van maar liefst 12 punten op de naaste concurrente, clubgenootje Lieke Faber die het zilver won.

 

Utrecht

Zondag kwamen de Badhoeve-junioren in actie in Utrecht. Ook hier streden de Badhoeve-gymnasten mee om de podiumplaatsen. Marit van der Stam en Barbara Galek Olsthoorn maakten er een spannende onderlinge strijd van. Uiteindelijk wist Marit (2006) met een voorsprong van 0.10 punten het zilver te bemachtigen voor Barbara die brons won.  Alexandra Zaytseva maakte het medaillefeest voor de Badhoeve compleet door in geboortejaar 2005 brons te winnen.

 

Alle Badhoeve-gymnasten liggen hiermee op koers voor de halve finales in mei in Alkmaar.

 

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

(foto’s: Mellina Karampoulat en Marit van der Stam winnen zilver)

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten