Ritmische Gymnastiek

Badhoeve goud op thuiswedstrijd

 

Afgelopen weekeinde stond Sportcentrum Ookmeer in het teken van de ritmische gymnatiek. GTV de Badhoeve organiseerde drie wedstrijden die zeer succesvol verliepen voor de thuisclub met 10x goud, 2x zilver en 2x brons.

 

Zaterdag begon het lange wedstrijdweekeinde met de gymnasten van de RG plus, het instapniveau voor de wedstrijdsport. Demi Kosters, Lara Kilic, Roos Bender en Wieke Schins presteerden uitstekend door zowel met de hoepel-oefening als met de duo bal-oefening goud te winnen.

Deze goede start van de dag werd voortgezet door de Badhoeve-groepen. Voor hen was het de tweede plaatsingswedstrijd en dus de laatste horde op weg naar de finale op 18  mei in Nijverdal. Benjamins Lia Wallach, Maire Tolk, Pepper Maclaine, Stacey Mollers en Veronica Kistanov kwamen op de 3e plaats de wedstrijd binnen. Met een foutloze baloefening wonnen zij nu zelfs zilver. De oefening zonder materiaal was goed voor brons.

Bij de juniorengroepen gingen beide gouden maedailles naar GTV de Badhoeve. Het klassement van de knotsoefenig werd gewonnen door Azra Kilic, Cato Hartog, Hadja Jalloh, Lotte Verburg, Nadine Bol en Solenne Evers. Zij wonnen bovendien zilver met het keuze-materiaal. Hier ging het goud naar clubgenootjes Elif Ozturk, Ilona Koolmees, Julia Smit, Lieve ten Wolde en Marleen Bol.

 

Zondag kwamen de gymnasten van de eerste divisie op de vloer. Vijf Badhoeve-gymnasten kwamen in actie die zich allemaal wisten te plaatsen voor de halve finale op 11 en 12 mei in Alkmaar. Cheyenne Stoffer stak met kop en schouders boven de concurrentie uit. Door een blessure kon zij niet alle elementen doen. Niettemin won zij met grote voorsprong goud. Lieke Faber won brons.

Maryam Hefnawy maakte het thuis-succes compleet door bij de pre-junioren goud te winnen. Vooral de knotsoefening was goed waardoor Maryam in de laatste ronde de concurrentie voorbij streef. Lily Hoeve (2007) en Elisabeth Davtyan (2008) eindigden beiden op de 4e plaats.

 

Het succesvolle weekend werd afgesloten met een huldiging: trainster/bestuurslid Karin Hermans werd benoemd tot lid van verdienste van GTV de Badhoeve. Als trainster heeft zij gezorgd voor meerdere NK-titels en twee deelnames aan het EK. Hermans sluit haar trainsters-carriere nu af, maar blijft deel uitmaken van het Badhoeve bestuur.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten