Ritmische Gymnastiek

 

3x Badhoeve-goud op landelijke finale

 

Afgelopen weekend werden twee landelijke finales gehouden. GTV de Badhoeve presteerde uitstekend met goud, zilver en brons voor de groepen op zaterdag in Nijverdal. Op zondag in Hilverum wonnen zij opnieuw goud en zilver.

 

Zaterdag kwamen de beste vijftig groepen van de 2e divisie in actie. Via twee plaatsingswedstrijden waren zij doorgestroomd naar deze landelijke finale. Bij de benjamins hoorden beide Badhoeve-groepen tot de medaille-kandidaten. Lia Wallach, Maire Tolk, Pepper Maclaine, Stacey Mollers en Veronica Kistanov lieten een prachtige oefening zonder materiaal zien waarmee zij verdiend goud wonnen. Met de baloefening werden zij 5e. De 2e benjamin groep eindigde net naast het podium op de 4e plaats.

Ook bij de junioren was er Badhoeve-succes. Met de knotsoefening wonnen Azra Kilic, Cato Hartog, Lotte Verburg, Nadine Bol en Solenne Evers overtuigend goud, waarmee ook zich de beste van Nederland mogen noemen.  Hun lintoefening was goed voor de 5e plaats. De 2e juniorengroep bestaande uit Elif Zeynep Ozturk, Ilona Koolmees, Julia Smit, Lieve ten Wolde en Marleen Bol wonnen zilver met hun oefening zonder materiaal en werden 4e met bal.

Senioren Anstasia Kistanov, Hadja Jalloh, Jessica Zwennis, Lotte Verburg en Sanne Faber zorgden voor een enorme verrassing. ZIj kwamen als 6e de finale binnen maar wisten met een uitstekende baloefening de bronzen medaille te winnen.

Pre-junioren Alexandra Matyukin, Elise Meijer, Ella Groepenhoff, Maud Hagman en Sara El Amin leken ook op weg te gaan naar een podiumplaats, maar door een val van de hoepel werden zij 5e.

 

Zondag Hilversum

In Hilversum vond zondag de landelijke finale individueel en duo plaats voor de 2e divisie. Veronica Kistanov was in vorm. Met een score van 17.20 voor haar hoepeloefening won zij goud waarmee zij de beste benjamin van Nederland is. Stacey Mollers werd 5e en Livia Klaver 7e van de 23 benjamins.

Veronica/Stacey wonnen tevens met zilver voor hun duo-oefening.

Bij de junioren was de wedstrijd zeer spannend. Cato Hartog stond eerste na de hoepelronde maar door de zenuwen verloor zij haar bal en zakte naar de 7e plek. Solenne Evers kon hiervan profiteren. Met 2 goede oefeningen won zij verdiend zilver. Nadine Bol werd 5e. Solenne/Cato wonnen bovendien met hun duo-oefening lint.

Azra/Cato werden 6e; Nadine/Anastasia 8e.

Pre-junior Larishta Bindesrising kwam als favoriete de finale binnen, maar had haar dag niet. Meerdere fouten leidden tot de 11e plaats. Ella Groepenhoff was hier de beste pre-junior met een 9e plaats van de 25 gymnasten. Maire Tolk werd 18e en Lieve ten Wolde 20e van de 25 finalisten.

Een mooi sportweekend voor de selectie van GTV de Badhoeve met 3x goud, 3x zilver en 1x brons.

www,gtvdebadhoeve.nl

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten