Ritmische Gymnastiek

 

GTV de Badhoeve naar NK in Ahoy.

 

Afgelopen weekend werd in Alkmaar de halve finale voor de eerste divisie gehouden. De Badhoeve-delegatie wist 7 NK-plaatsen te bemachtigen en 5 finaleplaatsen.

 

Via 2 plaatsingswedstrijden waren de beste 36 gymnasten per leeftijdsklasse doorgestroomd naar deze halve finales. Verdeeld over 2 dagen moesten zij nu strijden om een klassering in de top-6 voor deelname aan het NK in juni of een klassering tuseen plaats 7 en 12 voor deelname aan de B-finale eind mei.

Het klassement op de plaatsingswedstrijden ging nog per geboortjaar, maar nu moesten alle gymnasten van een leeftijdsklasse tegen elkaar strijden om de begeerde NK- en finaleplekken.

Badhoeve-benjamins Mellina Karampoulat en Amy Smit kwamen zaterdag als eerste in actie. In hun debuutjaar op het hoogste niveau presteren zij uitstekend. Ook in Alkmaar waren zij in vorm. Mellina wist zelfs de 5e plaats te behalen en mag daarmee meedoen in Ahoy. Amy eindigde op de 7e plaats en mag door naar de B-finale.

Bij de pre-junioren was de concurrentie zeer aan elkaar gewaagd. Na een spannende strijd wist Maryam Hefnawy een NK-plaats veilig te stellen, zij werd 4e. Elisabeth Davtyan en Lily Hoeve mogen door naar de finale met een 7e en 8e plaats.

Junior Barbara Galek-Olsthoorn was in vorm. Na de eerste ronde stond zij 4e. Met haar bal- en lintoefening behaalde zij de hoogste score van iedereen en werkte zich op naar het zilver. Ook Alexandra Zaytseva presteerde zeer goed met een 5e plaats. Beide junioren plaatsen zich hiermee voor Ahoy.

Senior Cheyenne Stoffer was net op tijd hersteld van een blessure. Hoewel zij nog niet alle elementen mocht uitvoeren, liet zij zien dat zij goed op weg is naar haar oude niveau. Met een 1e, 2e en 3e plaats voor haar oefeningen won zij uiteindelijk zilver.

 

Zondag was het de beurt aan benjamins Nova Babb en Jewelle Kuijpers. Met een mooie 7e en 10e plaats veroverden ook zij een plaats in de finale.

Junior Marit van der Stam begon de wedstrijd onzeker met een 5e plaats voor touw. Met een goede lint-oefening  steeg zij naar de 4e plaats en na een uitstekende baloefening wist zij zelfs brons te winnen.

Als laatste kwam senior Lieke Faber op de vloer. Een goede baloefening werd onverwacht laag gewaardeerd door de jury met een 8e plaats. Lieke vocht voor wat ze waard was en klom omhoog naar plaats 5.

Met 7 tickets voor Ahoy in juni en 5 finaleplaatsen voor Aalsmeer eind mei kan de selectie van GTV de Badhoeve terugkijken op een zeer succesvol weekend.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

 Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten