Ritmische Gymnastiek

Twee nationale titels voor Cheyenne Stoffer

 

GTV de Badhoeve heeft een zeer succesvol wedstrijdweekeinde achter de rug met twee nationale titels op het hoogste niveau en twee kampioenen op de B-finale.

 

Zaterdag 25 mei werd in de Bloemhof  het Nederlands Kampioenschap per materiaal gehouden voor de eerste divisie. Via twee voorwedstrijden en de halve finale hadden de beste 7 gymnasten per materiaal zich gekwalificeerd voor deze onderdeelfinales. Badhoeve-troef Cheyenne Stoffer kwam als een van de favorieten deze finale binnen. Op alle 4 de materialen werd het een spannende strijd met Yasmin van Es van RDGA en Melinda Ozcan van RKSV Wilskracht. Cheyenne presteerde uitstekend met knots en lint en werd op die twee onderdelen gekroond tot Nederlands Kampioene 2019. Bovendien won zij zilver met hoepel en brons met bal.

Clubgenootje Lieke Faber werd 5e met lint en 7e met hoepel.

Bij de junioren kwamen Barbara Galek Olsthoorn, Alexandra Zaytseva en Marit van der Stam in actie. Barbara zette de progressie van de afgelopen maanden voort. Met een goede touwoefening won zij brons. Met lint leek zij op weg te gaan naar de Nederlandse titel maar op het laatste moment werd zij nog ingehaald. Zilver was niettemin een uitstekende prestatie.  De wedstrijd op het onderdeel bal was zeer spannend. Uiteindelijk won Alexandra met 12.15 verrassend de zilveren medaille. Slechts 0.20 daarachter eindigde Marit met 11.95 op de 5e plaats.

Bij de pre-junioren en benjamins behaalden Maryam Hefnawy, Elisabeth Davtyan en Mellina Karampoulat met hun 5 oefeningen de 5e, 7e, 7e, 5e en 7e plaats.

 

B-finale

Zondag kwamen Amy Smit, Nova Babb, en Jewelle Kuijpers bij de benjamins in actie. Zij streden om het kampioenschap van de B-finale. Met twee uitstekende oefeningen behaalde Amy de hoogste totaalscore. Zij won goud en behaalde de titel op B-niveau voor clubgenootje Nova die zilver won. Jewelle eindigde op de 4e plaats.

Het Badhoeve-succes werd voortgezet bij de pre-junioren. Elisabeth Davtyan was in vorm. Ook zij liet drie mooie oefeningen zien waarmee zij voor GTV de Badhoeve de vierde titel van dit weekeinde in de wacht sleepte.

Clubgenootje Lily Hoeve zette een mooie 6e plaats neer.

De selectie van GTV de Badhoeve kan terugkijken op een zeer succesvol weekeinde.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

 

 

 Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten