Ritmische Gymnastiek

 

Cheyenne Stoffer 4x brons in Portugal

 

Tijdens de GUIMA GYM CUP in Guimaraes, Portugal op 1 en 2 juni jl wist Cheyenne Stoffer namens Nederland 4 bronzen medailles te winnen. Tegelijkertijd wonnen in Den Bosch de Badhoeve-groepen zilver en brons op het IAG-toernooi.

 

Van 31 mei tot en met 2 juni vond in Guimaraes de GUIMA GYM CUP plaats. Nederland werd vertegenwoordigd door Badhoeve-lid Cheyenne Stoffer en Yasmin van Es van RDG Academy. Zij zijn de enige twee Nederlandse gymnasten die zich hebben gekwalificeerd voor dergelijke internationale FIG-toernooien. Gymnasten uit Rusland, Spanje, Brazilie, Portugal en Nederland gingen de strijd aan met de favoriete Olena Dyachenko uit Oekraine. Deze wereldtopper maakte haar faam waar en won goud voor Russin Polina Lyutikova. Cheyenne begon de wedstrijd onzeker maar met een uitstekende knots- en lintoefening werkte zij zich op naar de bronzen plek. Haar lintscore van 13.35 lag slechts 1.05 achter die van Dyachenko.

Zondag in de finales per materiaal, wist Cheyenne al haar scores te verbeteren. Met haar knotsoefening scoorde zij haar eerste internationale score boven de 15.00 punten: 15.15, goed voor brons. Ook met bal en lint won zij brons, met hoepel werd zij 4e.

Een topprestatie en een ervaring rijker kan Cheyenne vol vertrouwen uitkijken naar het NK in Ahoy op 22 en 23 juni as.

 

IAG Den Bosch

Zaterdag 1 juni vond in Den Bosch het International Ascension Gymnastics evenement plaats waar ook de ritmische groepen in actie kwamen. Badhoeve-prejunioren Lily Hoeve, Elisabeth Davtyan, Maryam Hefnawy, Larishta Bindesrisingh Alexandra Zaytseva en Noor Plieger lieten twee goede oefeningen zien. Met de baloefening wonnen zij zilver en met hoepel brons.

Senioren Sanne, Femke en Lieke Faber, Arjanne Jansma en Marit vd Stam lieten een wisselvallige baloefening zien. Uitsekende delen werden afgewisseld met een paar grote fouten. Ook de concurrentie maakte fouten waardoor de Badhoeve-groep uiteindelijk toch brons won.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten