Zondag 5 januari jl organiseerde GTV de Badhoeve de New Year Trophy, een internationaal toernooi met clubs uit Belgie, Duitsland, Spanje en Nederland. Mellina Karampoulat won goud bij de benjamins 2010.

 

Met deze vierde editie van de New Year Trophy is dit toernooi inmiddels een traditie aan het worden als openingstoernooi van het nieuwe jaar. Een volle tribune in Sportcentrum Ookmeer zag een deelnemersveld van 18 clubs uit vier landen in actie komen waaronder 14 leden van GTV de Badhoeve. 

De jongste categorieen waren als eerste aan de beurt. Mellina Karampoulat was in vorm. Met een score van 9.80 wist zij de concurrentie voor te blijven en won verdiend goud bij de benjamins 2010. In geboortejaar 2011 won Lia Wallach brons en bij de benjamins 2012 ging het zilver naar Dila Uluyazi.

 

Ook bij de junioren was er eremetaal voor de thuisclub. Hoewel nog niet alle oefeningen foutloos verliepen wist Marit van der Stam (2006) beslag te leggen op de zilveren medaille voor clubgenootje Brieke Oostveen die brons won.  Marit voegde hier in de onderdeelfinale nog een bronzen medaille met touw aan toe. Alexandra Zaytseva won brons in geboortejaar 2005.

 

Als laatste kwamen de senioren op de vloer met als topfavoriete de Duitse Julia Stavickaja. Zij kwam meerdere malen namens Duitsland op EK’s en WK’s uit en liet ook nu zien dat zij in vorm is. Met scores ruim boven de 16 won zij overtuigend goud. Badhoeve-lid Cheyenne Stoffer vocht voor wat ze waard was. Waar zij vorige maand op de Luxemburg Cup nog haar persoonlijke record met knots had verbeterd naar 15.55, behaalde zij nu scores rond de 14 wat haar de zilveren medaille opleverde met 4 punten voorsprong op het brons dat opnieuw naar Duitsland ging.

In de onderdeelfinales won Cheyenne de bronzen medaille met bal.

 

Voor alle Badhoeve-gymnasten was het een goede test voor de start van het nationale seizoen later deze maand. GTV de Badhoeve kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi.

 

Zie ook: www.gtvdebadhoeve.nl

 

foto van B.J.A. Treuren – www.rgym.eu

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten