Zondag 26 januari jl organiseerde GTV de Badhoeve in Sportcentrum Ookmeer het districtskampioenschap voor de eerste divisie. De thuisclub was succesvol met 3 gouden, 3 zilveren en een bronzen medaille.

 

Dit districtskampioenschap was de eerste krachtmeting van het seizoen voor de gymnasten van de eerste divisie. Clubs uit Noord-Holland, Utrecht en Flevoland streden om de titel van district MidWest, een mooie kans om de nieuwe oefeningen te testen voordat het landelijke seizoen van start gaat over twee weken.

Als eerste kwamen de groepen in actie. Met een gloednieuwe hoepeloefening hielden Amy Smit, Livia Klaver, Mellina Karampoulat en Nova Babb zich goed staande. Hun score van 6.45 was zelfs goed voor de gouden medaille.

 

In het individuele klassement stak regerend Nederlands Kampioene Cheyenne Stoffer bij de senioren boven het veld uit. Haar lintoefening werd beloond met 14.60, de hoogste score van de dag. Met 25.95 werd Cheyenne opnieuw kampioene van district Mid West.

Bij de junioren leek Nederlands Jeugdkampioene Barbara Galek-Olsthoorn ook op weg te gaan naar goud. Een aantal valfouten met knots kostten haar echter de titel. Zij moest genoegen nemen met zilver (2006). Marit vd Stam werd hier 6e en Brieke Oostveen 7e.

Alexandra Zaytseva (2005) en Maryam Hefnawy (2007) wonnen eveneens zilver.

Bij de benjamins liet Lia Wallach twee mooie oefeningen zien waarmee zij verdiend goud won (2011). Mellina Karampoulat kwam uit in geboortejaar 2010. Zij was in een spannend gevecht gewikkeld om brons. Na haar baloefening stond zij 4e. Met een uitstekende oefening zonder materiaal won Mellina uiteindelijk brons.

Pia Cutler werd 6e. Amy Smit viel na  de eerste ronde uit met een voetblessure.

Bij de pre-junioren eindigden Elisabeth Davtyan (2008) en Pepper Maclaine (2009) op een mooie 4e plaats.

GTV de Badhoeve kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd en ligt op koers voor de start van het landelijke circuit.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten