Op zondag 10 januari turnden onze instappers (N2) hun eerste voorwedstrijd voor het NK in Amsterdam. Spannend, want dit was pas de tweede wedstrijd voor deze jonge meisjes.  De instappers mogen twee voorwedstrijden turnen waarvan de beste wedstrijd telt voor de doorstroming. Extra leuk was het vandaag dat de meiden in hun nieuwe turnpakje mochten turnen.Shemaraiah Baddoo begon met een nette oefening op balk, waar vooral de handstand erg mooi was. Ook op vloer turnde Shemaraiah prima, met onder andere twee mooie boogjes. Op sprong lukte het helaas niet helemaal zoals Shemaraiah dat had gewild. Haar overslag lukte goed, maar met de arabier-kaats kwam Shemaraiah niet op de mat, wat een 0.000 als cijfer betekent. Shemaraiah was daardoor erg verdrietig. Toch lukte het haar om daarna op de brug een goede oefening te turnen. En dat vinden wij ook erg knap, Shemaraiah. Zie het als een leermoment waarbij je knap hebt doorgezet. Op naar de tweede voorwedstrijd!Priya Ramautar blonk vandaag uit op brug! Een hele goede oefening met mooie lijnen en houdingen leverde haar een 12.650 op, het 6e cijfer van alle 56 meisjes. Knap hoor, Priya! Ook op de andere toestellen heeft Priya goed naar eigen kunnen gepresteerd. Op vloer lukten beide boogjes nog niet helemaal en op balk de radslag nog niet. Priya sprong deze keer wel een hele mooie overslag op sprong. Jammer genoeg was Priya bij sprong 2 in de war met de matjes, waardoor ze een arabier op de matjes deed in plaats van op de plankoline. Ook dit betekende helaas een 0.000 voor Priya. Priya mag nu nog twee weken door oefenen voor de volgende voorwedstrijd.De tweede voorwedstrijd voor de N2 vindt plaats op 24 januari te Amsterdam, waar FIT-Amstelveen de wedstrijd zal organiseren. Onze pupillen 1 N3 (Jarah en Hailey) komen het weekend van 30 januari in actie voor hun tweede voorwedstrijd

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten