In het weekend van 16 en 17 april stonden de Regiokampioenschappen voor het niveau D2 en de divisies 4 en 5 op het programma in Sporthal De Walvis, Beverwijk.Zondag waren Lana Hogenbirk (junior 5e divisie) en Malka van Hassel (junior 4e divisie) aan de beurt. Malka begon haar wedstrijd op balk. Bij het inturnen ging zo ongeveer alles mis, waardoor ze met zenuwen aan haar wedstrijdoefening begon. Malka liet zich echter niet kennen en turnde haar balkoefening zonder vallen. Hierna volgde de vloeroefening. De vloer in Beverwijk veert wat meer dan de vloer waar wij op trainen. Malka wist dit in haar voordeel te gebruiken en turnde huizenhoge acrobatische series perfect tot stand. Ook haar wisselspagaatsprong was letterlijk van hoge kwaliteit. Op sprong turnde Malka twee keer een keurige ‘half in-half uit’. Voor de leken; hierbij spring je met een halve draai de ene kant op naar je handen op de pegasus, waarna je een halve draai de andere kant op maakt om vervolgens zo weer op de mat achter de pegasus te landen. Op brug liet Malka zien wat ze kon. Haar oefening was erg netjes, maar helaas kwam haar opzwaai net niet hoog genoeg. Met twee stopjes in haar oefening viel het cijfer daarom een beetje tegen, maar ondanks dat heeft Malka een prima wedstrijd gedraaid. Malka werd als eerstejaars junior 28e van de 40 turnsters met een totaalscore van 42.075. Een resultaat om trots op te zijn. Volgend jaar zal zij in dezelfde categorie turnen als tweedejaars junior, dus dat belooft veel goeds!Lana Hogenbirk begon haar wedstrijd op vloer. Lana is al een aantal weken bezig met arabier-flikflak-salto op de vloer. Het zou van het inturnen afhangen of ze deze ook in haar wedstrijdoefening zou gaan turnen. Lana had haar springbenen meegenomen vandaag, dus met twee vingers in de neus turnde Lana deze moeilijke serie in haar wedstrijdoefening. En hoe; Lana zette de vierde score van de wedstrijd neer! Op sprong turnde Lana ook twee keer een mooie half in-half uit. Op brug turnde Lana een hele nette oefening. Helaas was de opzwaai niet horizontaal en kan Lana nog geen kip turnen, waardoor haar D-score nog wat lager ligt dan die van de concurrentie. Hier zullen we de komende tijd hard mee aan de slag gaan in de trainingen. Als laatste toestel moest Lana naar balk. Dat blijft altijd spannend, want het kan nog alle kanten op gaan. Lana liet zich niet kennen turnde een oefening zonder wiebels en met een prachtige radslag. Lana zette een score van 11.000 rond neer en dat bleek later de 7e score van de wedstrijd te zijn. Lana kwam op een totaalscore 43.050 en werd hiermee 11e. Tijdens de prijsuitreiking bleek dit voldoende te zijn voor plaatsing voor het Districtskampioenschap op 28 mei in Amsterdam. Lana plaatst zich voor het derde jaar op rij voor de in haar categorie hoogst haalbare finale. Een prestatie om trots op te zijn. Gefelicteerd Lana!

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten