Op zondag 24 april stonden de regiokampioenschappen voor divisie 6 op het programma. In de eerste ronde kwamen Merel Krul en Sophie van der Zee bij de categorie jeugd 2 in actie. Merel had zich rechtstreeks geplaatst voor deze wedstrijd. Voor Sophie was dit een extraatje; er had zich een turnster afgemeld waardoor Sophie alsnog mee mocht doen. Sophie had helaas niet haar dag. De balk stond te laag, waardoor zij met een stukje choreografie de grond zou raken. Last minute moest zij daar dus iets anders voor verzinnen. En dat bleek toch lastig tijdens de oefening, want ze moest een val incasseren. Merel turnde een prima wedstrijd zonder grote fouten. Een prachtige salto voorover op de vloer stond als een huis. Haar balkoefening lukte ook keurig zonder wiebels en ook de drie-kwart-reus op brug lukte goed. Merel werd vandaag 14e.In de derde ronde kwamen Syd Peters en Zoë Bakker voor GTV de Badhoeve in actie. De meiden begonnen geweldig op sprong. Syd zette hier met een 10.600 de 8e score van de wedstrijd neer. Op brug turnde Zoë een prachtige oefening met een mooie salto af tot stand. Er waren geen extra stapjes te bespeuren. De balk blijft altijd spannend. Zoë moest als eerste van de groep. Na de pirouette kwam een grote wiebel, maar Zoë gooide alles in de strijd om erop te blijven staan. En met succes. Ook Syd turnde een balkoefening zonder vallen. Het was wel een voorzichtige oefening (lage sprongen, lage handstand), dus hier kan Syd verder op gaan trainen. Vloer is voor deze turnsters nooit een probleem. Voor Zoë was het even wennen aan de vloer voor haar salto, maar in haar oefening leverde dit geen grote problemen op. Zoë turnde haar oefening erg sierlijk. Er werd ontzettend streng gejureerd op vloer, waardoor de scores zelden boven de 10 punten uitkwamen. Zoë kwam daar dicht bij in de buurt met een 9.850. Syd zou heel misschien voor het eerst arabier-flikflak gaan turnen vandaag. Hoewel het met inturnen goed ging, besloot Syd op safe te spelen en toch radslag-arabier als serie te turnen. Syd is het afgelopen jaar enorm gegroeid in haar uitstraling en dat liet ze vandaag ook weer zien. Al met al hebben beide dames een prima wedstrijd geturnd. Zoë werd 11e en Syd 22e. In de 6e divisie is er geen districtskampioenschap, dus Syd en Zoë kunnen trots zijn dat zij de hoogst haalbare wedstrijd in hun niveau hebben bereikt. Goed gedaan dames!

Sporthal de Walvis Beverwijk
Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten