Er stond zondag 17 januari een lange wedstrijddag gepland in de Sports Experience Hal te Amsterdam.Om 8.00 uur ‘s morgens begonnen Zoë Bakker, Syd Peters en Zilver Menning als eerste aan hun tweede voorwedstrijd. Zoë Bakker behaalde op sprong, brug en vloer de hoogste score van de wedstrijd en werd met een ruime voorsprong van drie punten verdiend eerste. De overige turnsters uit dit niveau waren aan elkaar gewaagd. Syd werd 3e en Zilver 5e.

In de tweede wedstrijdronde turnden er maar liefst 13 turnsters van GTV de Badhoeve mee. Er waren goede resultaten bij de turnsters van de junioren 4e divisie. Malka van Hassel liet de pegasus zien wie de baas was en behaalde hier de hoogste score van de wedstrijd. Na op de andere drie toestellen ook sterk te hebben gepresteerd mocht zij de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook Faye Boonstra, Terra Degenhart en Ceyda Cardak turnden een prima wedstrijd en waren in de race voor een medaille. De balk bleek echter extra wiebelig vandaag en gooide roet in het eten. Faye, Terra en Ceyda eindigde de wedstrijd op de 6e, 8e en 9e plaats.Bij de junioren 5e divisie behaalde Lana Hogenbirk de één na hoogste score van de wedstrijd op vloer. Haar andere oefeningen turnde zij keurig en zonder fouten. Lana werd 5e en kreeg een bronzen medaille. De overige turnsters van GTV de Badhoeve waren erg aan elkaar gewaagd. Helaas missen zij nog wat moeilijkheidseisen in met name hun brugoefening, waardoor zij geen kans hadden op een medaille. Ilse werd 12e, Quinty 13e, Milou 14e en Nicole 15e.

Aan de andere kant van de zaal turnden onze meisjes in de categorie instap D2 met Guusje, Bente, Kate en Lisa. Door een pijnlijke enkel kon Laila helaas niet meedoen, wij wensen haar veel beterschap! De wedstrijd begon op brug; Guusje ging helaas de fout in met de buikdraai, maar die heeft ze op de training zo vaak mooi laten zien dat het volgende wedstrijd vast weer goed gaat. Kate, Lisa en Bente turnden hier alle drie een hele nette oefening. Op balk lieten ook alle meisjes nette oefeningen zien, met hier en daar nog ruimte voor verbeterpuntjes. Vervolgens gingen de meiden naar vloer, waar Lisa met een mooie oefening de een na hoogste score behaalde, en ook de andere meisjes top oefeningen draaiden. Als laatste toestel was sprong aan de beurt, waar Guusje de hoogste score van de wedstrijd behaalde, en ook de andere turnstertjes in de top van dit veld meededen. Lisa is deze wedstrijd op het podium geëindigd met een mooie 3e plaats, ook Kate mocht een medaille met haar 5e plaats in ontvangst nemen, en Bente en Guusje zijn resp. 7e en 9e geworden.

In de derde wedstrijdronde turnden namens GTV de Badhoeve Noor Peters, Nienke Spijker en Bridget Witte in de categorie jeugd 1 D2. Helena Fleminks en Rosaly Hadfeg Pellicer turnden in de categorie pupil 1 D2. Noor, Nienke en Bridget hebben een prima wedstrijd geturnd. Ze hebben geen grote fouten gemaakt. Alle drie missen nog wat in de moeilijkheidsgraad op brug en balk. Voor hen dan ook geen medaillekansen, maar het is onwijs knap om een foutloze wedstrijd te turnen. Voor de volgende wedstrijd zullen deze meiden dan ook hard aan de slag gaan hun moeilijkheidswaarde omhoog te krikken.Rosaly en Helena turnden hun wedstrijd aan de andere kant van de. Zij begonnen de wedstrijd op brug, waar beide turnsters mooie, nette oefeningen lieten zien! Op het onderdeel balk turnden ze allebei ook heel netjes, maar hier en daar wat voorzichtig waardoor er nog wat foutjes gemaakt werden. Vervolgens turnden de meiden allebei een super oefening op vloer, waar Rosaly zelfs het hoogste cijfer; een 14,7, van de hele wedstrijd behaalde! Ook op sprong lieten ze zien dat ze allebei hartstikke goed kunnen springen. Rosaly is deze wedstrijd als 6e, en Helena als 11e geëindigd.In de vierde en laatste wedstrijdronde moesten Sophie van der Zee en Merel Krul (jeugd 2 6e divisie) aan de bak. Sophie heeft op vloer voor het eerst een boogje achterover geturnd. De laatste training voor de wedstrijd had Sophie wat problemen op brug, maar tijdens de wedstrijd lukte haar brugoefening weer vlekkeloos. Sophie werd 7e. Merel heeft de afgelopen weken hard gewerkt op sprong. Dat was ook wel te zien tijdens de wedstrijd. Op vloer turnde Merel weer een mooie salto voorover. Het leverde haar een vierde plek en een bronzen medaille op.Al met al een succesvolle wedstrijddag voor GTV de Badhoeve. Waar er tijdens de eerste voorwedstrijd 4 medailles werden gehaald, werd dit aantal nu bijna verdubbeld naar 7 medailles. Wij zijn als trainers super trots op al onze turnsters.

Tweede voorwedstrijd D2, divisie 4, 5 en 6. Foto's met dank aan Marijke Colly

Geplaatst door GTV de Badhoeve op Maandag 18 januari 2016
Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten