Op zondag 3 april stond de Amsterdamse Finale op het programma. Deze wedstrijd wordt ieder jaar door Rayon Amsterdam georganiseerd voor alle turnsters die niet zijn doorgestroomd naar de verschillende finales.

Tegelijkertijd turnden ook onze junioren 5e divisie hun wedstrijd. Quinty van Kemenade, Ilse van Goch, Nicole Tabak en Milou Overdevest moesten de klus zonder hun vriendin Fenna Merkelbag klaren. Fenna wordt dit seizoen geteisterd door een hardnekkige knieblessure en heeft daarom niet alle wedstrijden mee kunnen doen. Fenna, we hopen heel erg dat je knieblessure snel overgaat, want we missen je heel erg op de wedstrijden! De meiden begonnen vandaag hun wedstrijd op brug. Allemaal missen ze nog wat moeilijkheid in hun oefening. Daar wordt hard aan gewerkt in de training. Ilse trok aan het langste eind en haalde een mooie 10.900 voor haar oefening. De balk was voorheen altijd een drama met deze groep meiden. Trainster Sophie moest twee jaar geleden toekijken hoe iedereen toch minimaal twee keer van de balk viel tijdens de oefening… Maar dat is gelukkig verleden tijd! Nog niet iedereen stond als een huis, maar de scores waren allemaal ruim boven de 10 punten. Ilse nam risico door een handstanddoorrol (een element met B-waarde) te turnen. Helaas rolde ze ernaast, maar wat ons betreft was dit wel drie punten bonus waard voor het lef. Nicole turnde de meest stabiele oefening en verdiende hiermee een 11.600, al volgde Quinty haar op de hielen met 11.400. Op vloer imponeerde Nicole met drie acrobatische series, al lukte helaas de salto voorover nog niet perfect. Het was overduidelijk wie er op hoog niveau danst. Quinty straalde zo ongeveer van de vloer af en dat was ook te zien in haar cijfer. Ze haalde de hoogste score van de wedstrijd. De prijsuitreiking was nog spannend. Milou werd 6e, Nicole belandde nét naast het podium op een 4e plek. Zilver was er voor Ilse en Quinty kreeg een gouden medaille omgehangen. Top gedaan meiden!

En omdat twee groepjes tegelijkertijd nog niet druk genoeg is voor trainers Max en Sophie moest ook Sophie van der Zee in de tweede wedstrijdronde aan de start verschijnen. Sophie turnt dit jaar voor het eerst keuze-oefenstof in de categorie jeugd 2 6e divisie. Vorige wedstrijd had Sophie nog wat problemen met de pegasus, maar dit verliep dit keer prima. Ook brug lukte zonder problemen en balk was helemaal een oefening om over naar huis te schrijven. De lijm van Ceyda heeft ook bij Sophie haar vruchten afgeworpen! Op vloer is nog wat ruimte voor verbetering. Sophie won met een puntentotaal van 42,900 het goud! Wauw!

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan Laila Giacometti (instap D2) en Nienke Spijker (jeugd 1 D2). Nienke turnde de wedstrijd van haar leven. Een prachtige overslag over de kast, brug zonder foutjes, op balk geen wiebels én voor het eerst de koprol gehaald. Maar toen kwam de vloer… Nienke turnde haar oefening prachtig en liet zien dat wedstrijdspanning haar goed doet. Helaas turnde zij een verkeerde acrobatische serie, wat haar twee volle punten heeft gekost. Dit foutje kostte haar tevens de bronzen medaille en dat is heel erg balen. Nienke heeft verder een keurige wedstrijd geturnd en mag nu ook volop aan de slag met haar nieuwe oefeningen voor volgend jaar.Ook Laila turnde in deze laatste wedstrijdronde. Het was overduidelijk dat Laila de laatste weken heel hard heeft gewerkt aan haar sprong. Ze turnde een keurige handstandoverslag tot ruglig op een verhoogd vlak. Hiermee haalde zij de 3e score van de wedstrijd! Ook brug en balk turnde zij naar behoren. Helaas gooide ook bij Laila de vloer roet in het eten. Ze turnde twee keer de streksprong halve draai rechtsom, terwijl zij er één naar links en één naar rechts moet springen. Dat kost haar twee volle punten, waardoor zij wat plaatsen zakte in het klassement. Laila heeft een prima wedstrijd geturnd en werd 16e.

In de tweede ronde stond er een grote groep Badhoeve-turnsters klaar.Junioren 4e divisie Faye Boonstra, Ceyda Cardak en Terra Degenhart beten het spits af op sprong. Ceyda had de dag voor de wedstrijd opeens door hoe die half in-half uit over de pegasus werkt. En aangezien er geen doorstroming op het spel stond, besloot Ceyda er volledig voor te gaan en twee keer deze moeilijke sprong te turnen. En met succes, want ze behaalde de hoogste score van haar categorie. Op brug hadden zowel Terra als Ceyda wat problemen met de kip. Dat kostte punten. Faye turnde een prachtige oefening met zelfs een halve schroef af die stond als een huis. Een beetje à la Epke op de Olympische Spelen van London. Op balk was het wederom Ceyda die aan het langste eind trok, het leek wel of zij lijm onder haar voeten had gesmeerd. Ook hier turnde zij een nieuwe onderdeel, namelijk een barani als afsprong. Ook dit element heeft zij pas een dag eerder geleerd. Terra turnde een prachtig boogje achterover en stond hierbij ook als een huis. Faye had helaas een mindere dag op de balk. Op vloer was het Terra die de hoogste score van de drie binnensleepte. Een prachtige arabier flikflak salto en mooie sprongen leverde haar een 10,65 op. Bij de prijsuitreiking bleek dat Ceyda het zilver kreeg omgehangen en Faye verdiende brons. Helaas belandde Terra net naast het podium op een 4e plek, wat volgens ons niet helemaal terecht was. Tja, het blijft een jurysport.

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten